1. Vertrek uit Zeeland

2019 Mei – Juli

Frederik, Marianne, Tom en Sam
De reis naar Rotterdam, via België, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Griekenland en vv.

Van mei tot half juli 2019 zijn Frederik, Marianne, Sam en Tom onderweg geweest van Zeeland, via een omweg, naar Rotterdam. De stad waarna wij gingen verhuizen. De blogs die  zijn een verslag van deze reis.

Renesse, Zondag 20 mei.


Verhuizen


Zoals wij intussen gewend zijn, werden wij om 5 uur wakker. Te vroeg, maar de verhuizingsadrenaline slaat toe. Bovendien vindt Tom dat als het licht is er gewandeld moet worden. Dat onderstreept hij door voor onze slaapkamerdeur zijn aanwezigheid kenbaar te maken. (Intussen kan hij in Griekenland de deur zelf open maken!). Had geen zin om langer in bed te blijven liggen. Bovendien this is the day. De laatste dag voor de verhuizers komen. Het écht leegruimen van de OM23.

Godsallemachtig, wat kan een mens een zooi verzamelen. Misschien zijn er onder jullie die het inpakken laten doen, maar wij moesten ook nog een heleboel weg doen omdat wij naar 50 % van de Zeeuwse m2 gaan verhuizen. Dus alles is door onze handen gegaan. Gelukkig anderen dit al meegemaakt en ons gewaarschuwd om op tijd te beginnen met voorbereiden. Wij vonden dat eigenlijk een beetje overdreven, maar God zij dank hebben wij hun advies opgevolgd. Zondagavond om 8 uur waren wij klaar. De nacht doorgebracht in een hotel om de hoek en om 7 uur stonden de verhuizers voor de deur.

Het valt altijd weer op hoe flegmatiek die jongens zijn. Heel erg op hun gemak, “hardlopers zijn doodlopers mevrouw”. Ieder zijn taak. Er was een oudere man (nou ja, onze leeftijd) die als ‘handyman’ fungeerde. Hij had jaaaaaren in het verhuisvak gezeten, maar ja, zijn rug hè. Hij deed alles wat aan de muur hing.
Om 10 uur kwam Zizi binnen voor de laatste schoonmaak. Wij vertrokken om 10.30 voor de laatste keer van de OM23. In de verkeerde richting, want de weg was afgesloten door de verhuizers. Wel zo symbolisch, want nu konden wij nog een keer de hele weg zien. Hoe mooi het fluitekruid er bij stond en dat de bomen al een tunnel aan het vormen waren.
Einde van ons Zeeuwse tijdperk. Heerlijk om in dit prachtige landschap te hebben gewoond en de kans is groot dat wij een huisje de kop van Schouwen kunnen huren, maar toch een beetje te saai om full time te wonen. Op naar de onrust van Rotterdam, via België, Frankrijk, Zwitserland, Italië, de Adriatische zee, Griekenland en vv.

Tom genoot van de vakantie in Zeeland. Sam ook overigens, al houdt hij niet zo van water. Wel van zon en hagedissen en katten en egels en de traditionele spinazie taart.

Voorbereiding voor de honden

Voor de Grote Reis heb ik speciale verblijven voor Sam en Tom gemaakt. Allebei een verhuisdoos met een deur, waardoor ze door het autoruit kunnen kijken. Tom heeft een en suite (1,5 verhuisdoos), want die is wat langer. Hun eigen dekentjes er in en hoppa op de koffers. Past precies. F heeft ingewikkelde touw constructies gemaakt en de jongelui zitten snug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *